Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: Cascadele Europei - simfonii de lumină şi tunete: cascada Skradinsky Buk

duminică, 7 iulie 2013

Cascadele Europei - simfonii de lumină şi tunete: cascada Skradinsky Buk

Locația: Europe
     Mirajul cascadelor, jocul apei în cădere şi a luminii răsfrânte în stropii zglobii, tunetul înfricoșător şi puterea inimaginabilă a miilor de tone ce se năpustesc în gol, toate acestea vor fascina lumea şi vor provoca artiștii. Cascadele, cu capcanele ascunse sub ape şi forța propriei greutăți, sunt adevărate teste de curaj, rezistență şi îndemânare a sportivilor. Pe lângă spectacolul oferit, poartă decoruri de vis care, fie şi numai prin ele însele sunt în stare să depășească în frumusețe cele mai dorite tărâmuri de basm închipuite vreodată.
     Iată, una dintre ele, cascada Skradinsky Buk:
Cascada Skradinsky Buk


   Cascada Skradinsky Buk face parte din Parcul Național Krka, Croația, cea mai mică din setul de 17 cascade  ale râului Krka. Bogăția și varietatea de forme geomorfologice, vegetație, și diferitele efecte cauzate de jocul de lumini i-au adus faimă acestei cascade care este considerată perla Europei în toate statisticile întocmite de cunoscători.
   Rata sa de curgere este de 43 mc/s în timpul iernii şi de 18 mc/s în timpul verii, având o medie anuală de 55 mc/s. Parcul Naţional Krka a fost proclamat parc național în 1985 şi destinat activităților de cercetare științifică, a celor culturale şi educaționale şi, nu în ultimul rând, turismului. Amenajările existente cuprind magazine de suveniruri, restaurante, un muzeu. Pentru turiști se organizează excursii cu barca şi prezentări, iar amatorii de istorie găsesc aici vestigii ale mai
multor cetăți: Čučevo, Nečven, Bogočin, Ključica și Burnum.   Alte atracții în Parcul Naţional Krka pot fi vizitate: insula Visovac, fondată în timpul domniei lui Ludovic I al Ungariei, pe care se află mănăstirea romano-catolică Visovac, ridicată de franciscani în 1445, şi Mănăstirea Krka datând din 1345.
Alte imagini:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu