Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: Adio tichete de masă ! Pe 2015 !

miercuri, 28 august 2013

Adio tichete de masă ! Pe 2015 !

Locația: Romania

Bugetarii nu vor mai primi tichete de masă, tichete cadou şi de vacanţă până în 2015

     Potrivit unei ordonanţe a Guvernului care a fost adoptată pe 27 august, bugetarii din instituţiile şi autorităţile publice, cu excepţia celor finanţate prin eforturi proprii, vor primi tichete de masă, tichete-cadou şi de vacanţă abia din anul 2015. Ordonanţa vine în completarea celei adoptate nu demult, prin care bugetarilor li se retrăgeau aceste drepturi începând cu 1 septembrie a.c.

     Bani, bani şi iar bani !
     Această ordonanţă nu afirmă, însă, cu siguranţă co bugetarii vor primi în 2015 pachetele de tichete menţionate mai sus. Desigur, până atunci guvernul se va gândi la o altă formă de-a băga mâinile cât mai adânc în buzunarele din ce în ce mai goale ale bugetarilor. În aceste condiţii, se vede clar că sistemul financiar românesc este "pe butuci", cu toate că preşedintele Traian Băsescu susţine altceva. Noua guvernare Ponta nu face decât să termine dulce măsurile de austeritate începute de precedenta, rezervându-şi astfel locul în istoria României. Dulce-amăruie sau invers, poetică sau mai puţin poetică, va răsări şi o explicaţie post-traumatică pe care d-l Ponta o va folosi într-o campanie ulterioară; cert este doar faptul că deviza actuală se confundă periculos de mult cu "Bani, bani şi iar bani !".
     Încă o dată, deşi jur că nu mai era nevoie, lipsa de profesionalism declanşează situaţii extreme exact în momentul în care lucrurile păreau să intre pe făgaşul lor dintr-o inerţie normală. Vor trece ani până când se va găsi cineva care să pună cap la cap toate modificările aduse Constituţiei, ordonanţele adoptate, şi toate celelalte legi împreună cu amendamentele aduse de diferite grupuri de interese, şi va putea găsi şablonul aplicat României de acum. Pentru mulţi va fi mult prea târziu, dar pentru cei ce vor urma ar putea să le fie învăţătură de minte. Şi programele şcolare ar trebui să includă, încă de pe acum, o nouă materie, "politica inversă", care să studieze cazul aleşilor poporului împotriva sa.

Tichet de masă

Tichet-cadou

Tichet de vacanţă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu