Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: Dacă pâinea ieftină va avea succes, urmează carnea, laptele, zahărul, uleiul

vineri, 2 august 2013

Dacă pâinea ieftină va avea succes, urmează carnea, laptele, zahărul, uleiul

Locația: Romania
     Ca un fel de urmare firească la ieftinirea pâinii, dacă această măsură economică ar conduce la diminuarea evaziunii fiscale, cota diferenţiată de TVA (scăzută de la 24% la 9%) ar trebui să se aplice şi la carne, lapte, zahăr, ulei. De altfel aceste măsuri ar fi trebuit să se aplice în România cu mult timp în urmă, dar s-a tergiversat inexplicabil această decizie.
     De fapt tergiversarea deciziei de a aplica o cotă diferenţiată a TVA-ului la alimentele de bază nu este chiar atât de inexplicabilă cum crede Daniel Constantin (ministrul Agriculturii). Ştim şi noi care sunt interesele ascunse ale celor ce trebuie să nu precupeţească nici un efort pentru binele acestei ţări. Ştim şi că nu precupeţesc nici un efort de la promovarea propriilor interese care, de obicei nu sunt compatibile cu interesele ţării. Şi mai ştim şi că în lupta interioară ce se dă în fiecare ales, întotdeauna iese învingătoare categoria propriilor interese.
     Se aşteaptă şi creşterea consumului la alimentele de bază, aşa cum este normal.
     Deşi iniţial prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că această măsură va fi definitivă, el a revenit şi a adus o modificare, precizând că în cazul în care nu se vor înregistra efecte pozitive în diminuarea evaziunii fiscale, într-o jumătate de an se va anula această măsură, revenindu-se la cota de 24% a TVA-ului, aşa cum este acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu