Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: Investiţii cu scop precis: Camera Deputaţilor

joi, 27 iunie 2013

Investiţii cu scop precis: Camera Deputaţilor

Locația: Bucharest, Romania
     Din zori de zi şi până-n seară, adică dis-de-dimineaţă, seniorii noştri se gândesc cum să mai dobândească niscaiva împrumuturi (de parcă n-am avea destule de plătit (!?!) pe spinarea contribuitorilor-tălpi desculţe ale ţării. Să nu-ţi vină să crezi, Camera Deputaţilor nu mai poate face faţă multiplelor sarcini şi, nu cu mult timp în urmă, a cerut şi, fireşte, a şi primit 50 de autoturisme pe credit-furnizor.
     Acuma să vedem ce însemnează termenul acesta: credit-furnizor. Păi e o convenţie de plată a unor produse sau servicii garantate de însuşi Măria-Sa Producătorul, cu termen întârziat de începere a returnării împrumutului. Se mai foloseşte şi în relaţia producător - clienţi persoane fizice, cunoscută mai mult prin sloganul: "Iei produs - plăteşti la anu' !"
     Păi, domnilor deputaţi, anu' ăsta avem de returnat datorii, anu' viitor vom avea, plus dobânzi uriaşe,  şi ce v-aţi gândit, poate că nu sunt suficiente ? Se ştie că poporul e cel care strânge cureaua atunci când e de salvat ce se mai poate salva
câte ceva, dar un gest ca ăsta e sfidare, sfidare crasă a pălmaşilor ţării, atâţia câţi mai are, că de la ei vin toate sumele cu semnul "plus" în bugetul României.
     Câteva cuvinte despre cele 50 de autoturisme: ele ar trebui să înlocuiască maşinile existente în parcul auto pus la dispoziţia Camerei Deputaţilor, maşini marca Daewoo Nubira, care au peste 13 ani vechime, au peste 700.000 km la bord şi care, consumă numai cu întreţinerea anuală sume mai mari decât costul celor noi. Totodată Valeriu Zgonea precizează că aceste autoturisme vor fi puse la dispoziţia membrilor Biroului Permanent, a liderilor grupurilor politice, a preşedinţilor de comisii, etc.
     Sunt multe de verificat în aceste declaraţii, nu pentru că, Doamne-fereşte, n-am avea încredere în dl. Zgonea, ci pentru că justificările oferite la această achiziţie inutilă mi se par cam trase de păr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu