Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: "Naşul" din Clanul Soprano a murit

joi, 20 iunie 2013

"Naşul" din Clanul Soprano a murit

Locația: Italy
     Mulţi dintre noi au urmărit serialul HBO "Clanul Soprano", îndrăgindu-i pe actorii care au dat viaţă personajelor din film. Astăzi o veste neplăcută pentru ei: James Gandolfini, interpretul "Naşului" a murit la Roma, în Italia, îndreptându-se spre Sicilia, la un festival de film, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 51 de ani.
     În afară de rolul binecunoscut din "Clanul Soprano", James Gandolfini a mai jucat în: "True Romance" (1993), "Italian Movie" (1993), "Get Shorty" (1995), "12 Angry Men" (1997), "The Mexican" (2001), "All the King's Men" (2006) şi "Killing Them Softly" (2012). A avut şi prestaţii pe Broadway, în piesele "God of Carnage" şi "On the Waterfront".
     James Gandolfini a produs, în 2007, documentarul "Alive Day Memories: Home from Iraq", în care a intervievat 12 veterani ai războiului din Iraq, iar în 2010 lansează cel de-al doilea documentar al său, "Wartorn: 1861-2010" şi, în acelaşi an, s-a implicat în documentarul "Hemingway & Gellhorn", cu Clive Owen și Nicole Kidman în rolurile principale.
     Câteva cuvinte despre viaţa actorului: S-a născut în New Jersey. Mama sa, Santa, s-a născut în America și a copilărit în Italia, iar tatăl său, James Gandolfini, este nativ
din Italia, Borgotaro, a fost zidar și mai târziu supraveghetor la Școala Catolică Paramus, deasemenea a fost decorat în Al 2-lea Război Mondial. Părinții săi au fost catolici devotați, iar în casa Gandolfini se vorbea italiană. Gandolfini a locuit în Park Ridge, New Jersey și a absolvit liceul în 1979 unde a făcut baschet de performanță și era înscris în trupele de teatru ale liceului. Deține o diplomă în Comunicare la Universitatea Rutgers, unde a lucrat ca barman în localul campusului. Ulterior a devenit manager de club. Și-a început cariera prin a lua cursuri de actorie, tehnica Meisner. În 2003, a jucat într-o reclamă, împreună cu Greg Schiano, pentru promovarea echipei de fotbal a Universității Rutgers.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu