Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: Un primar cu bun-simţ

miercuri, 19 iunie 2013

Un primar cu bun-simţ

Locația: Montreal, QC, Canada
     Michael Applebaum, Primarul oraşului Montreal (Canada) a fost acuzat de corupţie. Fiind în funcţia de edil prim într-un oraş de talia Montrealului doar de opt luni, după incident, a demisionat. Simplu, din cauza anchetelor declanşate de justiţie, fără tam-tam-urile specifice hoardelor de migratori.
   Cu toate că-şi susţine în continuare nevinovăţia, până la publicarea rezultatelor oficiale ale anchetei, va rămâne simplu cetăţean al Canadei. Poate că la demisia sa a concurat şi faptul că a fost arestat împreună cu încă doi funcţionari importanţi din instituţie, dar gestul de a-şi da demisia m-a surprins prin comparaţie cu ceea ce se întâmplă la noi, în România.
     În Canada scandalul corupţiei se menţine în prim-plan de un an şi jumătate. Într-un oraş în care există şi o filială locală a mafiei italiene,
este lesne de închipuit motivele pentru care oficialităţile cad pe capete. Oricât de bun, de drept, corect şi cinstit ai fi, mafia îţi depistează punctele vulnerabile şi le exploatează. 
     De aici, din România, situaţia lor se vede oarecum roz, dar înclin să cred că nu degeaba Michael Applebaum a ajuns primarul oraşului Montreal. Vom urmări ştirile care ne sosesc din Canada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu